Jdi na obsah Jdi na menu

Repríza Karpatů

20. 1. 2019

Po téměř roce a půl, co máme Karpaty v repertoáru, jsme se rozhodli vyjet s nimi na Krajskou postupovou přehlídku amatérských divadelních souborů Wintrův Rakovník. Abychom se dostatečně přepli z hmyzího do karpatího režimu, před soutěží ještě odreprízujeme hru na domácí půdě, ve slánském divadle. 

Přijďte se podívat, jak si obyvatelé Verstu, malé karpatské vesničky, poradí s tajemnými silami, jež je vyruší z jejich poklidného života. Vernův román Tajemný hrad v Karpatech nepatří k těm známějším. U nás jej zpopularizovala beze sporu zdařilá filmová parodie Tajemství hradu v Karpatech z pera pánu Jiřího Brdečky a Oldřicha Lipského, zejména nezapomenutelný Miloš Kopecký v roli šíleného vynálezce Orfanika, Jestli tento film znáte, a třeba ho máte v oblibě, přijďte si porovnat, jak si v našem podání povede hrabě Telek se svým sluhou Ročkem, jaký bude hrabě Gorc a jaké objevy jeho dvorního vynálezce Orfanika my považujeme za zásadní. Vězte, že budou jiné než ve filmové verzi. 

Vstupenky na představení si můžete zakoupit buď v pokladně městského kina nebo v on-line předprodeji.

Když jsme začali s přípravou inscenace, koupili jsme si knížku v antikvariátu. Výtisk, s nímž jsme měli to potěšení pracovat, je z roku 1893 (nakladatelství J. R. Vilímek). Je bohatě ilustrován, a to nejen kresbami Léona Benetta, ale také četnými výtvory autora skutečně neznámého. Pokud by Vám čistě náhodou byly kresby povědomé, nebo jste-li dokonce jejich autorem či autora znáte, ozvěte se nám.

ilustrace-na-web.png

Každopádně se těšíme na Vaši návštěvu.

 

Náhledy fotografií ze složky Z představení

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář